Sneller internet KPN .. maar waar blijft het?

Een tussentijdse update zonder resultaat.

In het voorjaar brachten we al het nieuwsbericht dat KPN sneller internet gaat aanleggen (zie dit bericht). Ondertussen ligt het er al een tijdje in. Bij de nieuwe verdeelkast is het geluid van de ventilator te horen. Volgens een monteur een teken dat het systeem draaiende is.

Maar ondertussen blijft de snelheid hetzelfde. Wat is er aan de hand? Nu hoort de Dorpsraad weleens wat en een aantal claims zijn we aan het natrekken. Heeft u/heb jij contact met KPN? Stel dan de vraag waarom sneller internet nog niet uitgerold is.

Als eerste hebben we het aan een vriendelijke vrouw van het telecom-bedrijf gevraagd. Die kon niks zien, 'dus er zal vast nog wel iets wezen wat niet goed is'. Dat was zo ongeveer het enige antwoord. Doorverwijzen naar een relevante afdeling of manager was ook niet mogelijk.

We hebben de wethouder gemaild. We willen toch uitsluiten dat er misschien ergens een documentje op stempel X-13a ligt te wachten voordat het aangezet mag worden. Of dat er iets anders aan de hand is.

Met andere woorden, als Dorpsraad proberen we te achterhalen waarom de snelheid van KPN achterblijft. 

En Ziggo dan? Ziggo is inderdaad sneller maar niet alle bewoners hebben kabel. Sommige zijn afhankelijk van de koperdraad van KPN.

Reactie toevoegen

Wordt niet getoond op website.
6 + 8 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.